Deze formatie werd in 1986 opgericht door gitarist Peter Hill uit Tilburg en droeg vele jaren zijn naam: The Peter Hill Band. In die hoedanigheid werd de band al snel razend populair en verzorgde honderden optredens in de Benelux. De band fungeerde met regelmaat ook als support act voor bv Freddy Fender, Ed Bruce, Buck Owens, The Bellamy Brothers, Marty Stuart, Wanda Jackson en Johnny Cash. In 1991 verscheen de eerste CD.   Inmiddels zijn er vele albums alsmede een DVD verschenen en is de band druk, druk, druk.  Toen Peter Hill de band verliet werd de huidige naam Savannah gekozen. Gemiddeld worden op jaarbasis zo'n 80 optredens verzorgd en dat beperkt zich niet alleen tot de Benelux. Integendeel zelfs: men doet bijna jaarlijks Frankrijk aan maar ook Duitsland, Engeland, Litouwen, Schotland, Spanje, Zwitserland, Polen en Oostenrijk. Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland zijn landen waar men zelfs erg vaak optreedt.  

Sedert 2004  maakt Grammy Award winnaar Billy Yates uit Nashville gebruik van de talenten van de Savannah musici. Hij vindt Savannah de ideale begeleidingsband en dat bewijzen zij elk optreden weer op welk podium waar dan ook in Europa.  Yates was zó enthousiast over Savannah dat hij hen uitnodigde een CD op te nemendie op zijn eigen Nashville MOD Records is uitgebracht. Yates schreef ruim de helft van alle songs!

Een niet geringe prestatie van deze sympathieke Tilburgse formatie. Het is met afstand de beste country CD ooit in ons land uitgebracht met gastrollen voor wereldberoemde musici als Brent Mason (leadgitaar) en steelgitarist Robby Turner.   De groep verzorgt ook - tezamen met Dick van Altena en Cor Sanne - jaarlijks een grote serie optredens in de Nederlandse en Belgische theaters. Ook dat gedeelte van hun carrière verloopt zéér voorspoedig. De toekomst ziet er veelbelovend uit. Nieuwe albums en vooral heel veel optredens.

Savannah bestaat uit:   Wilma Smulders - keyboards, lead - en harmony vocals Marcel Smulders - slaggitaar, lead - en harmony vocals Peter van den Heuvel - leadgitaar en mandoline. Javier Garcia Vicente - basgitaar, harmony vocals Johan Lemmers - drums   Een 1e klas geluids - en lichtsysteem maakt onderdeel uit van de totale organisatie.  

Voor gedetailleerde informatie en (pers) foto's bezoek de website www.savannah.nl