Band is in 2005 geformeerd rond promoter Cor Sanne. In de 60'er jaren zanger in The Mystics, een rock 'n' roll band van formaat. Een auto-ongeluk betekende het einde van de band. Pas in 1972 begon hij - met echtgenote Margaret - een country agency en in no time boekte het agentschap shows met Johnny Cash, Emmylou Harris, Jerry Lee Lewis, Bill Monroe etc.etc. Daarnaast voerde hij het management van diverse topacts zoals Colt 45, Sterling en sedert eind 1980 ook Savannah, topband van Europa. Dat duurt tot op de dag van vandaag.  

Zelf weer aktief muziek maken ging Sanne met de leden van The Hillbilly Boogiemen en in 2005 verscheen de CD "Time" onder de groepsnaam Grand Ole Country.  De vermaarde fiddler Joost van Es versterkte de gelederen. Opgetreden werd daarna in geheel Nederland, maar ook ver daarbuiten: Litouwen, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Noorwegen.  

De stijl van Grand Ole Country is traditioneel. Op CD en podium wordt materiaal vertolkt van Hank Williams, Buddy Holly, Merle Haggard, Bob Wills en Johnny Cash om maar enkele voorbeelden te noemen. Grand Ole Opry sterren Marty Stuart en Connie Smith zagen een show en waren ontroerd door zoveel klanken uit het gouden tijdperk van de country music. "Music for the right reasons..."schreef Stuart later.   

Als het om pure country gaat is Grand Ole Country dè te boeken formatie....!  

De band bestaat uit:   Cor Sanne - leadzang en slaggitaar  Bart van Strien - banjo, fiddle, gitaar, mondharmonica en vocals Aart Schroevers - upright bass en vocals Arnold Lasseur - mandoline, slaggitaar, steelgitaar, leadgitaar en vocals Robert-Jan Kanis - drums, gitaar en vocals